woensdag 12 september 2007

Bijnamenoverzicht.

Tezamen met mijn matties, maten, kornuiten, vooral dan samen met Paul, heb ik al menig curieus type dat in ons leven opdook een passende bijnaam gegeven. Al deze bijnamen waren uiteraard vleiend bedoeld. Ter documentatie publiceer ik bij dezen een etymologisch overzicht van de belangrijkste bijnamen:

Ted

Bijnaam voor Nicki. Ted is een naam die beter bij een jongen van zijn formaat (figuurlijk bedoelt, uiteraard!) past.

Johnny Sugar (de ~ (m.))

Bijnaam voor de enge staarman van het Kaatje. De man die staart dus, met een enge glimlach. Die gast ja. Hij dankt deze bijnaam aan zijn aalgladde voorkomen.

Henri (de ~ (m.))

Bijnaam voor Pietje van Lith. In onbruik geraakt.

Flathead (de ~ (m.))

Bijnaam voor onze ex-docent Den Koninck. Vanwege zijn ik-ben-tegen-een-onverhoopte-muur-aangelopen-gelaat. Dit is een van de vele bijnamen die zijn ontstaan tijdens de periode dat ik Sociale Geografie studeerde. Andere veelgebruikte bijnamen uit deze periode zijn onder andere: Bothoofd, Huib-Huib, Tous les chevaux de Mali en Tim Tax.

Ton (de ~ (m.))

Bijnaam voor Roel. Hoofdzakelijk gebuikt door Paul, ook wel eens gebruikt door anderen, maar dan alleen indien Paul in de buurt is.


Sai Gulat (de ~ (m.))

De ongetwijfeld verkeerdgespelde bijnaam voor de man die het mede mogelijk maakt dat wij op zaterdagavonden van kwaliteitsfrituur bediend worden. We hebben allemaal veel respect voor hem.

Brutus en Medea (de ~ (mv.))

Verdrongen.

Gepetto (de ~ (m.))

Bijnaam voor de latente Italiaan van het Kaatje. Dreigt in onbruik te raken.

Herman (de ~ (m.))

Eigenlijk geen bijnaam, maar de roepnaam voor Herman Brusselmans, onze kastelein. Het schijnt dat hij graag boekjes schrijft, vooral in Belgiƫ schijnt hij ze aardig te verkopen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeg Erik, je vergat pneumatieke Bernard. Hij zal moeten wenen om zijn schijnbare onbelangrijke positie in je leven.